Ansökan om försörjningsstöd - återbesök

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Innan du startar e-tjänsten

Innan du startar e-tjänsten - gör en provberäkning hos Socialstyrelsen för att ta reda på om din ekonomi ligger över eller under nivån för ekonomiskt bistånd. Provberäkning hos Socialstyrelsen.

För att ansöka om försörjningsstöd i Ljungby kommun bör du också befinna dig i kommunen. Om du planerar att flytta till Ljungby eller om du av annan anledning vistas utanför kommunen är det enklast att ringa till Individ och familjecenter på telefonnummer 0372-78 90 00 mellan kl. 8.30-9.30 på vardagar för rådgivning och bedömning om hur du ska göra med din ansökan.

När kan ansökan göras?

Ekonomiskt bistånd är ett sista skyddsnät för den som har tillfälliga ekonomiska problem. Ni ska i första hand söka de generella förmåner och ersättningar som ni kan få, till exempel: A-kassa, sjukpenning, föräldrapenning, bostadsbidrag och/eller underhållsstöd. Om man är sambo, gift eller registrerad partner måste ni hjälpa varandra ekonomiskt.

Återbesök

Det krävs en ny ansökan och ny utredning vid varje tillfälle som du ansöker om försörjningsstöd och/ eller övrigt bistånd. Du som söker vid återkommande tillfälle behöver dock inte göra en lika omfattande ansökan som första gången. Detta gäller om du behöver ansöka igen inom tre månader från ditt förra besök. Har det gått mer än tre månader sen du ansökte om försörjningsstöd så behöver du göra en komplett ansökan igen.

Vad händer med ansökan?

Efter att vi har mottagit  ansökan kommer vi att ta kontakt med dig/er för att boka ett personligt möte. Till detta möte ska ni lämna in underlag som styrker de uppgifter som ni lämnat såsom fakturor, lönespecifikationer, kontoutdrag med mera.

 

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa