Ansökan om försörjningsstöd - ensamstående

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Innan du startar e-tjänsten

Innan du startar e-tjänsten - gör en provberäkning hos Socialstyrelsen för att ta reda på om din ekonomi ligger över eller under nivån för ekonomiskt bistånd. Provberäkning hos Socialstyrelsen.

För att ansöka om försörjningsstöd i Ljungby kommun bör du också befinna dig i kommunen. Om du planerar att flytta till Ljungby eller om du av annan anledning vistas utanför kommunen är det enklast att ringa till Individ och familjecenter på telefonnummer 0372-78 90 00 mellan kl 8.30-9.30 på vardagar för rådgivning och bedömning om hur du ska göra med din ansökan.

När kan ansökan göras?

Ekonomiskt bistånd är ett sista skyddsnät för den som har tillfälliga ekonomiska problem. Ni ska i första hand söka de generella förmåner och ersättningar som ni kan få, till exempel a-kassa, sjukpenning, föräldrapenning, bostadsbidrag och underhållsstöd. Om man är sambo, gift eller registrerad partner måste ni hjälpa varandra ekonomiskt. Därför krävs det att ni båda ansöker om ekonomiskt bistånd. 

Vad händer med ansökan?

Efter att vi har mottagit din ansökan kommer vi att ta kontakt med dig för att boka ett personligt möte. Till detta möte ska du lämna in underlag som styrker de uppgifter som du lämnat såsom fakturor, lönespecifikationer, kontoutdrag med mera.

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa